24-uurs ECG (Holter)

Uw zorgverlener (huisarts of specialist) verwijst u naar Certe voor een 24-uurs ECG (holter). Een holter is een kleine draagbare recorder die uw hartritme minimaal 24 uur registreert tijdens uw gebruikelijke dagelijkse activiteiten. De resultaten geven een duidelijk beeld van uw hartritme tijdens inspanning en in rust. Zo kan er meer duidelijkheid verkregen worden over het bestaan van hartritmestoornissen en de eventuele relatie tot uw klachten zoals hartkloppingen of duizeligheid.

Locaties en openingstijden
Voor dit onderzoek is een afspraak nodig 088 – 23 70 120

Locatie plus wachttijden

Tijdstip en locatie bepalen we samen met u tijdens het maken van de afspraak. Via bovenstaande roze knop vindt u de locaties waarop we dit onderzoek uitvoeren.

 

Wachttijden

Hoofdlocatie Groningen 20 dagen
Spreekuren in de regio 20 dagen

Afspraak

U kunt een afspraak maken via 088 – 23 70 120. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 15.00 uur.

U kunt zich tot 24 uur van tevoren afmelden voor het onderzoek. Als u zonder afmelding niet op uw afspraak verschijnt, moet u een bedrag betalen. Dit is het wegblijftarief. Het wegblijftarief moet u zelf betalen. U kunt het niet bij uw zorgverzekeraar declareren.

Het onderzoek

  1. Onze functielaborant legt u voor het onderzoek uit wat er gaat gebeuren en vraagt u naar uw legitimatiebewijs.

  2. De functielaborant bevestigt met ‘plakkers’ een aantal elektroden/draden op uw borst. Deze draden zijn verbonden met de recorder (holter). U draagt deze recorder op de borst.

  3. Tijdens het onderzoek kunt u alles doen wat u normaal ook doet. U kunt alleen niet douchen, baden of zwemmen. 

  4. Bijhouden van het dagboek: Om goed inzicht te krijgen in uw hartritme en mogelijke relatie tot uw klachten is het belangrijk dat u tijdens de registratie een dagboek bijhoudt en daarin precies opschrijft wat uw bezigheden zijn en welke klachten u eventueel ondervindt.

  5. U krijgt bij het uitreiken van de holter meer informatie over het onderzoek, het dagboek, het afkoppelen en andere tips.

  6. Inleveren recorder (holter): de functielaborant spreekt met u af, waar en wanneer u de recorder kunt inleveren. Het is belangrijk dat u de recorder op de afgesproken datum en locatie inlevert, omdat deze vrijwel direct weer voor een volgende patiënt nodig is.

Meenemen

  • Heeft u een papieren aanvraagformulier van uw huisarts ontvangen? Neem deze dan mee naar uw afspraak.
  • Neem een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort of ID-kaart) mee.
  • Neem een recente medicatielijst mee.

Voorbereiding

U mag op de dag dat de recorder wordt aangesloten geen bodylotion, zonnebrandcrème of andere olieachtige producten gebruiken. De elektroden die op uw bovenlichaam worden aangebracht blijven dan namelijk niet vastzitten. Een goede registratie is dan niet mogelijk. 

U kunt het beste gemakkelijk zittende kleding dragen (bijvoorbeeld een trui of t-shirt).

Uitslag

De uitslag kunt u 7 werkdagen na het inleveren van de recorder opvragen bij uw huisarts.

Kosten

Het verschilt per onderzoek of uw zorgverzekeraar de kosten aan u vergoedt, of dat u de kosten zelf moet betalen uit uw eigen risico (totdat u uw eigen risico helemaal verbruikt hebt). Het kan ook zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen. Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of en hoeveel u zelf moet betalen.

Kijk voor meer informatie over de kosten van dit onderzoek bij tarieven.

Privacy

Uw en onze rechten en plichten staan in onze privacyregeling. Deze regeling is gebaseerd op de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Meer informatie over onze privacyregeling vindt u bij privacy.

Andere vragen?

Hebt u vragen? U kunt deze altijd stellen aan de Certe-functielaborant die u de ECG-holter uitreikt. U kunt voor meer informatie ook bellen met 088 – 23 70 130. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 16.30 uur.