Cardiovasculaire Risicodienst

Uw zorgverlener (huisarts of specialist) heeft u verwezen naar de Certe Cardiovasculaire Risicodienst (CVR-dienst), omdat u mogelijk een verhoogd risico hebt op hart- en vaatziekten of al eerder een hart- en/of vaatziekte heeft gehad. Hiermee wil uw zorgverlener hart- en vaatziekten bij u (deels) voorkomen of vertragen door tijdig de risicofactoren hiervoor te behandelen en/of de medicatie aan te passen.

Uw zorgverlener heeft ervoor gekozen om u jaarlijks via onze CVR-dienst op te laten roepen voor controle. Bijvoorbeeld als u een hoge bloeddruk en/of een te hoog cholesterol hebt en hiervoor medicijnen gebruikt. Maar ook als u een hart- en vaatziekte hebt gehad.

Aanmelden

Uw zorgverlener meldt u aan voor de Certe CVR-Dienst. Uw zorgverlener is altijd het aanspreekpunt voor uitslagen en overige vragen over uw behandeling. Certe stuurt u een uitnodiging voor onderzoek. Per onderzoek verschilt de voorbereiding, u krijgt hier bericht over.

De onderzoeken

Wij kunnen u oproepen voor de basismodule CVRM of een jaarlijks vervolgonderzoek. Uw zorgverlener bepaalt welk(e) onderzoek(en) u krijgt. Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek stelt uw huisarts de behandeling vast.

De basismodule
U ontvangt jaarlijks van de Certe CVR-dienst een uitnodiging met een laboratoriumformulier om bij een locatie van Certe bloed te laten prikken en urine in te leveren. Meestal is dat in de maand van geboorte. De huisarts ontvangt de uitslagen en u wordt door de praktijkondersteuner of de huisarts opgeroepen voor verdere controle van onder andere bloeddruk.

Vervolgonderzoek
U ontvangt van ons een uitnodiging voor het CVR spreekuur op een locatie bij u in de buurt. Het onderzoek vindt jaarlijks plaats, wordt uitgevoerd door een functielaborant en bestaat uit:

  • het doornemen van de vragenlijst, de zogenaamde risico- inventarisatie en de medicatie;
  • meten van uw bloeddruk;
  • pols tellen;
  • bepalen van lengte, gewicht en BMI;
  • bloedafname en urine inleveren.

Het totale onderzoek duurt 15 minuten.

Risicoprofiel

Aan de hand van alle risicofactoren en laboratoriumuitslagen wordt een zogenaamd risicoprofiel opgesteld. Dit is een overzicht van alle risicofactoren die bij u aanwezig zijn voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten.

Uw zorgverlener ontvangt alle uitslagen en zal aan de hand hiervan uw behandelplan zo nodig bijstellen.

 

Meenemen

  • Neem de ingevulde vragenlijst risico-inventarisatie mee (deze krijgt u samen met de afspraak toegestuurd)
  • Neem een geldig legitimatiebewijs mee
  • Neem een recente medicatielijst mee
  • Een portie ochtend urine. Een urinepotje is verkrijgbaar bij uw huisarts of bij een locatie van Certe.

Uitslag

U zorgverlener informeert u over de uitslagen en stelt als dat nodig is een behandelplan op.

Kosten

Het verschilt per onderzoek of uw zorgverzekeraar de kosten aan u vergoedt, of dat u de kosten zelf moet betalen uit uw eigen risico (totdat u uw eigen risico helemaal verbruikt hebt). Het kan ook zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen. Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of en hoeveel u zelf moet betalen.

Kijk voor meer informatie over de kosten van dit onderzoek bij tarieven.

Privacy

Uw en onze rechten en plichten staan in onze privacyregeling. Deze regeling is gebaseerd op de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Meer informatie over onze privacyregeling vindt u bij privacy.

Folder

Download de patientenfolder

Andere vragen?

Hebt u vragen? U kunt deze altijd stellen aan de Certe CVR-Dienst via 088 - 23 70 130, bereikbaar op werkdagen van 08.00 uur tot 16.30 uur of via e-mail.